6.29°C
dinsdag

Fietsen

Fietstochten
Hoogeveen

In de directe omgeving van Strand Nijstad vind je prachtige wandel– en fietsroutes en ook voor mountainbikers zijn er uitdagende routes. Waar kun je nu op één dag genieten van bos, heide en strand? Door de gunstige ligging aan de rand van Hoogeveen, vlakbij de afrit van de snelweg maar ook op korte fietsafstand van de prachtige natuur van Drenthe is de bereikbaarheid uitstekend. Daarnaast is er voldoende (gratis) parkeergelegenheid en sanitair. Ook als je dus niet uit de omgeving Hoogeveen komt, kun je Strand Nijstad prima als start- en finishpunt gebruiken bij jouw fietstocht door Drenthe. Uiteraard ben je in het paviljoen van harte welkom voor een hapje of een drankje. Hier kun je ook de accu van een eventuele e-bike opladen.

FIETSROUTES DRENTHE

Drenthe is natuurlijk fietsprovincie bij uitstek en er zijn dan ook talloze mooie routes. Met behulp van het knooppunten systeem kun je zelf een fietsroute door Drenthe plannen. Vanaf onze aantrekkelijke locatie aan het water kun je bijv. een schitterende fietstocht maken richting het Nationaalpark Dwingelderveld of het Mantingerveld. Strand Nijstad ligt ook aan de volgende fietsroutes:
– Rondje Meppel
– Langs Wold Aa en Hoogeveensche Vaart
– Bijzonder stukje natuur in Drenthe

Op fietsnetwerk.nl kun je heel eenvoudig zelf een route uitstippelen. Of kies voor één van de routes die wij reeds hebben uitgestippeld (en waarbij Paviljoen Nijstad op de route ligt). Klik hiervoor op één van onderstaande links en download de gewenste route eenvoudig.
Routes:
Fietsroute door een bijzonder stukje natuur in Drenthe (72,74 km)
Fietsroute Meppelse Grachten en Luilekkerland (47,52 km)