6.29°C
vrijdag

Zwemmen

Zwemmen

Lekker zonnen, zwemmen, relaxen en heel veel plezier maken op het strand. Strand Nijstad is aangesloten bij het zwemwaterprotocol van de provincie Drenthe, de waterkwaliteit wordt regelmatig bemonsterd. Strand Nijstad is privaat bezit. Om het strand met ligweide mooi en schoon te houden, aanwezigheid van EHBO, gebruik van toiletten en andere voorzieningen wordt er op zomerse dagen bij een KNMI voorspelling van 22gr of hoger of bij specifieke activiteiten entree geheven. De entree controle wordt verzorgt door ADD security. Om van alles gebruik te kunnen maken kun je hier uw strand voordeelpas bestellen waarmee je gratis toegang krijgt tot het strand. Deze pas is tevens een voordeelpas waarbij u veel voordeel kunt halen bij diverse deelnemende bedrijven. Tevens bieden we de mogelijkheid om ter plekke een dagentreekaart aan te schaffen.

Ons strand is onderverdeeld in een ligweide en een watersportstrand. Toegang tot het watersport strand is enkel mogelijk wanneer je in het bezit bent van een watersportkaart. Surfers en duikers dienen in het bezit te zijn van een watersportjaarkaart categorie 1. Suppers en kanoërs dienen in het bezit te zijn van een watersportjaarkaart categorie 2. Dag tickets voor het watersportstrand zijn ook beschikbaar. Deze kosten € 7,50 en zijn enkel op locatie te koop. Bezitters van een watersportkaart hebben uiteraard ook toegang tot de ligweide.

Wanneer je gebruik wenst te maken van onze verhuurdiensten van waterfietsen, kano’s of supborden, kun je je melden bij ons strand entree! Enkel voor grotere aantallen of als onderdeel van een arrangement kunnen wij waterfietsen, kano’s of supborden voor jou reserveren.

Dagtickets

Onze dagtickets zijn (op dagen dat het 22 graden of warmer is) bij de ingang van het strand te koop. Dagtickets kunnen niet vooraf gereserveerd worden.

DOELGROEPENTREE
Van 12 tot 65 jaar€ 4,50
Ouderen vanaf 65 jaar€ 3,50
Kinderen t/m 11 jaar€ 3,50
Watersportkaart (dagticket)€ 7,50